Al ruim 40 jaar wordt er op de Heileuver rauwmelkse boerenkaas gemaakt. Wij gebruiken de melk van onze koeien om verschillende soorten boerenkaas te produceren, ieder met een eigen smaak. De favoriet? Sallandse kruidenkaas met paprika, bieslook en knoflook.
Naast het maken van kaas, vertellen we ook graag het verhaal over kaas. Onder begeleiding van onze kaasmaker kunnen groepen vanaf 10 personen een rondleiding volgen door de kaasmakerij, pekelruimte, coating- en rijpingsruimte en ons kaaspakhuis. Iedere rondleiding sluiten we af met een lekkere kaasproeverij, eventueel gecombineerd met een workshop en wijnproeverij in samenwerking met vinoloog en wijnboer Paul Uitzetter.
In onze boerderijwinkel laten wij je graag onze lekkere kazen proeven. Ook kun je hier terecht voor ons geroemde wagyurundvlees en producten van collega boeren zoals zuivel, eieren, meel, vlees, wijn, bier en jam. In ons nabij gelegen Schilderijenhuis kun je iedere drie maanden terecht voor een nieuwe expositie.
Say cheese!
Kaasboerderij Heileuver
Dalmsholterdijk 17
8146 PE Ommen
0529 458 232
www.heileuver.nl
info@heileuver.nl
Openingstijden
Onze boerderijwinkel is van maandag tot en met zaterdag geopend tussen 09.00 en 17.00 uur. Op zon- en feestdagen en in de wintermaanden (van 1 oktober tot 1 april) op dinsdagen is onze winkel gesloten.