Theeplantage Somerwende

,

Aan de Vecht en uitkijkend op het prachtige natuurgebied de Rheezermaten ligt familiebedrijf de SomerWende. Op het terrein, waar verschillende outdoor activiteiten zoals een Tuk Tuk, E-Chopper, Fatbike, E-boot of kano geboekt kunnen worden, kan ook genoten worden van heerlijke koffie en thee. En niet zomaar een kopje thee. SomerWende thee komt van eigen theeplantage en is een prachtig streekproduct waar veel over te vertellen valt.

De SomerWende is de enige theeplantage in Overijssel en heeft zes unieke theesmaken ontwikkeld die nergens anders te krijgen zijn. Als pioniers van Nederlandse thee in het Verrukkelijke Vechtdal vertellen we je graag meer over het proces van grond tot mond tijdens één van onze rondleidingen. Deze unieke ervaring start met een theefilm, waarna we de theetuin, plantage en droogruimte bezoeken en afsluiten met het proeven van onze eigen Rheezerthee met bijpassende hapjes.

Op de SomerWende is het drempelloos gezellig. Het sanitair is rolstoeltoegankelijk, zodat iedereen zorgeloos kan genieten. Er kan bovendien eindeloos gecombineerd worden met alle activiteiten die op de SomerWende te doen zijn. Op ons terrein is er naast de prachtige ontvangstruimte een thee- en workshopruimte, overdekte veranda en beschikken wij over meerdere buitenzitjes waaronder de parasolzitjes in de tuin. Er is dus altijd een fijn plekje om samen te genieten. Van een enkel kopje thee of een traditioneel verzorgde High Tea met recepten uit grootmoeders keuken.

Het is theetijd!

SomerWende
Marsweg 1
7794 RK  Rheeze

06 537 27 464
www.somerwende.nl
info@somerwende.nl

De Somerwende is, samen met vier andere ondernemers uit het Vechtdal, onderdeel van de Vechtdal Proef route. Door de route te volgen kun je smaakmakers uit het Verrukkelijke Vechtdal aan de hand van interactieve proefpalen ontdekken. Deze route is zowel per fiets als met de auto bereikbaar.


 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

23 oktober 2023