In het mooie Reestdal vind je Zuivelboerderij De Waard, waar Peter en Klara van den Bosch op hun melkveebedrijf boeren. De melk die hun koeien geven, verzuivelen ze deels zelf en wordt op ambachtelijke wijze verwerkt tot yoghurt, karnemelk, roomboter, kefir en nog veel meer lekkers!
Jaren geleden is het verzuivelen van onze melk begonnen als hobby in onze eigen keuken. Toen er steeds meer vraag kwam naar boerenyoghurt en karnemelk, besloten we in 2016 om het professioneel aan te pakken.
Op Zuivelboerderij De Waard is er veel oog voor detail. Onze koeien grazen een groot deel van het jaar buiten. Dat levert lekkere, vette melk op. Voor de bereiding van de producten nemen we bovendien ruim de tijd. En dat proef je! Zo krijgt onze karnemelk de tijd om aan te zuren, voordat het wordt gekarnd. Zo ontstaat er een smaakvol eindproduct.
Ons recept is geen geheim, want op De Waard is iedereen welkom om te genieten van ons leven op de boerderij en zelf te kijken hoe we onze producten bereiden. Daarnaast vind je in onze boerderijwinkel niet alleen yoghurt, karnemelk, kefir en boter, maar ook kwark, chocolademelk, volle melk, vla en hangop. Ook kun je bij ons terecht voor heerlijke streekproducten zoals kaas, droge worst, wijn, speciaalbier en koolzaadmayonaise uit het Reestdal en Vechtdal. In onze landelijke ontvangstruimte kun je bovendien op afspraak met groepen tot ongeveer 20 personen terecht voor een zuivelproeverij, vergadering, kinderfeestje, boerenthee of lunch met streekproducten.
(H)eerlijke zuivel uit het Reestdal
Zuivelboerderij De Waard
Hoofdweg 22
7707 RC Balkbrug
06-18622101
www.zuivelboerderijdewaard.nl
info@zuivelboerderijdewaard.nl
Openingstijden: Op vrijdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur is onze boerderijwinkel geopend. Tijdens openingstijden maken wij graag tijd om ons bedrijf te laten zien. Daarnaast kun je onze zuivel in verschillende winkels in de omgeving kopen. Kijk gerust eens op onze website voor alle verkooppunten.