Erve Vechtdal

,
Erve Vechtdal Koesafari Brandrode rund

Bij Erve Vechtdal draait alles om de bijzondere bewoners van het Overijsselse Vechtdal: het Brandrode rund. Eigenaresse Simone Koggel neemt je mee in een huifkar achter haar klassieke Hanomag tractor en vertelt je vol passie over dit oud-Hollandse koeienras, tijdens een safari die door ANWB-leden werd uitgeroepen tot Meest Innovatieve Uitje van Nederland.

Erve Vechtdal ligt op een rivierduin langs de Vecht en Regge. Toen Simone het erf voor het eerst betrad, was er niets meer dan een verzameling vervallen boerengebouwen en een telefooncel. Inmiddels vind je er een prachtig agrarisch bedrijf in een omgeving waar de natuur nog alle ruimte krijgt. Vanuit de uitkijktoren op de ‘Roundhouse’, een hypermoderne koeienschuilplek, ontstaat een prachtig uitzicht over dit natuurgebied.

Naast onze Koe Safari kun je in ons sfeervolle restaurant of vanaf ons terras aan de Vecht Koelinair genieten van koffie of thee met “Koeienvlaai,” een lunch of borrel en bites. Wij geloven in de kracht van samenwerken. In ons restaurant vind je daarom producten van bedrijven en restaurants uit de buurt, zoals Vechtdalsap en Vechtdalbier. Ook verkopen wij hier onze ‘Rood Koeture’ producten: riemen, tassen en sieraden, gemaakt van de diepbruine huiden van het Brandrode rund.

Erve Vechtdal is de ideale uitvalsbasis voor wandelaars, fietsers en kanoërs. Wij bieden verschillende arrangementen aan zoals ‘Sloepje varen, koetje kijken’, een fotosafari of een wandeling met de boswachter. Onze zaal is perfect voor bruiloften en familiefeesten. Ook bieden we vergaderlocaties voor zowel grote als kleine groepen.

Ons team staat voor je klaar!

Erve Vechtdal
Larinkmars 4
7731 RB  Ommen

06-187206630
www.ervevechtdal.nl of www.koesafari.nl
info@koesafari.nl

Openingstijden
Erve Vechtdal is wekelijks geopend van woensdag tot en met zondag tussen 10:00 uur en 18:00 uur.


 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

26 maart 2024