De Bessentuin

, ,
De Bessentuin - Vechtdal

In buurtschap Brucht, ten zuiden van Hardenberg, vind je een prachtige bessentuin. Op ons familiebedrijf verbouwen wij al 25 jaar op een ambachtelijke manier bessen en ander zacht fruit, met oog voor mens en milieu.

Wie onze tuin bezoekt, treft in de zomer een rijk assortiment aan fruit aan. Eind juni start de oogst met de eerste frambozen en rode bessen, enkele weken later komen daar de blauwe, zwarte, witte en kruisbessen bij. Als laatste zijn onze bramen aan de beurt. Al deze fruitsoorten kweken we voor zelfpluk, verkoop aan huis en verkoop aan derden. Daarnaast gebruiken we een deel van de oogst voor producten die we in onze boerderijwinkel verkopen.

Wat onze bessentuin zo bijzonder maakt? De toegankelijkheid. Onze gasten genieten niet alleen van het heerlijke fruit, maar ook van de rust en het persoonlijke contact. Iedereen is welkom om zelf fruit te plukken. We hebben ons fruit zo geplant dat al onze bezoekers, ook met een scootmobiel of kinderwagen, makkelijk tussen de rijen door kunnen. Er is geen entree of minimale afname en voor onze jongste bezoekers is er speelgoed aanwezig.

In de Bessentuin serveren we koffie, thee en verschillende lekkernijen gemaakt van onze eigen bessen. Wie zelf liever niet plukt, vindt in de boerderijwinkel vers fruit en ons assortiment zelfgemaakte chutneys, sappen, sauzen en beleg. Daarnaast bieden we diverse activiteiten aan zoals onze Lunch & Learn, waarbij je onder begeleiding van botanisch kunstenares Eline de Jong bessen leert tekenen, inclusief een rondleiding door de tuin en een heerlijke lunch gemaakt met diverse streekproducten. Ook kun je vanaf ons terrein per fiets het Vechtdal verkennen. In de mede door ons uitgestippelde route bezoek je vier boerderijen en leer je meer over wat deze vruchtbare regio te bieden heeft.

Heerlijk eerlijk fruit, zo van de struik

De Bessentuin
Bruchterbeekweg 26
7696 BA Brucht

06-21514171
www.bessentuin.nl
info@bessentuin.nl

Openingstijden: In het hoogseizoen zijn wij geopend van maandag tot zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur. De rest van het jaar kun je de Bessentuin iedere zaterdag bezoeken tussen 09.00 en 17.00 uur.


 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

16 februari 2024