Wijnsafari Reestdal Op Wijnsafari door het Reestdal. Een bijzondere belevenis. Deze tocht laat je ervaren wat het Reestdal te bieden heeft; een prachtige natuur wat hand in hand gaat met (h)eerlijke wijnen en lekkere streekproducten. De Reestlander wijnen worden geproduceerd op de Reestlandhoeve in Balkbrug. Geen doorsnee wijn maar Nederlandse wijn die al diverse internationale prijzen heeft gewonnen.  Tijdens de safari maak je niet alleen kennis met de Reestlander wijnen maar ook met andere streekproducten. En dat in het Reestdal, een lieflijk gebied op de grens van Overijssel en Drenthe met een prachtige oorspronkelijke natuurlijke waarde.

‘’Schoenen aan? Fiets opgeladen? Ga op safari en ontdek ons gebied op zijn best.’’

Gedurende de safari leidt onze wandel- en fietsroute je via een mooie route door het prachtige Reestdal en langs de leukste culinaire hotspots van ons gebied. Ons uitgangspunt? Onthaasten en lekker genieten van de omgeving. Al dan niet in combinatie met een overnachting in een luxe hotelkamer midden in het Reestdal.

Al het goede uit het Reestdal

In het Nederlandse landschap vind je bij Gert en Sandra Emmink heuse Franse koeien. Het ras Blonde d’Aquitaine staat bekend om haar sierlijke en elegante dieren die zijn verzekerd van een constante kwaliteit vlees. De dieren lopen bijna het jaar rond buiten, dus tijdens de safari ben je er praktisch verzekerd van een glimp van deze beauty’s op te vangen. Bezoek Uut ’t Veld voor een rondleiding, geserveerd met een kleine versnapering.

Een aantal kilometer verderop vind je Zuivelboerderij de Waard van Peter en Klara van den Bosch. Hier wordt zuivel gemaakt van de romige, volle melk van roodbonte koeien die van het vroege voorjaar tot in het late najaar lekker buiten lopen en genieten van het verse groene gras. Maak kennis met de mooie producten van de Waard in de ontmoetingsruimte van het bedrijf.

Even verderop aan de Hoofdweg is het heerlijk toeven in de Wijnbar(n) op de Reestlandhoeve van John, Wilma en Bas Huisman. De Reestlandhoeve produceert sinds 2003 biologische kwaliteitswijn van eigen bodem en staat bekend om haar unieke werkwijze. Gedurende het groeiseizoen is er klassieke muziek te horen in de wijngaard. Fijn om zelf naar te luisteren maar bovenal heeft de muziek een gunstig effect op de gezondheid van de wijnranken. Zin om een wandeling te maken door de wijngaard en de Reestlander wijn te proeven? Je bent van harte welkom.

Ben je na al deze ervaringen helemaal uitgestapt of gefietst? Geen probleem! Plof neer in één van de loungebanken op het terras van Brasserie de Boerderij en geniet in het avondzonnetje van een heerlijk streekmenu. Lekker met een glas Reestlander wijn. Jarno en Willeke Keizer staan samen met hun team klaar in hun sfeervolle en gastvrije brasserie in het Reestdal waar je lekker kunt genieten van puur eten uit de regio. De boerderij heeft zijn oude gebinten en rietenkap behouden waardoor de ambachtelijke sfeer helemaal compleet is.

De Reestdal Wijnsafari, wandel- en fietsroute, is te starten bij:

Brasserie de Boerderij
De Haar 7 7707PK
Balkbrug

De Reestlandhoeve
Hoofdweg 21
7707RB Balkbrug